DataLife Engine > Новини > Непереносимість лактози знижує ризик онкологічних захворювань

Непереносимість лактози знижує ризик онкологічних захворювань

Непереносимість лактози знижує ризик онкологічних захворювань

Дослідники з Університету Лунда виявили: у людей, нездатних засвоювати лактозу (вуглевод, що міститься в молоці і молочних продуктах), нижчий ризик розвитку раку молочної залози, легень і яєчників, порівняно з іншою частиною населення.
Учені вважають, що причина зниження ризику в дієті, а не в проблемах зі здоров'ям. Так, часте споживання молочних продуктів у Північній Америці та Західній Європі може підвищувати ризик розвитку раку.
У дослідженні взяли участь 22788 осіб з непереносимістю лактози зі Швеції, пише Science World Report. Ризик не був нижчий у братів, сестер і родичів людей, які страждали від непереносимості лактози. Результати не залежали від місця народження і статі.
Дослідники намагаються інтерпретувати результати з обережністю, так як виявлена кореляція не є причинно-наслідковою. Необхідні подальші дослідження, щоб отримати більше інформації. Поки що рано стверджувати, що споживання молока підвищує ризик розвитку раку.



Повернутися назад