Непереносимість лактози знижує ризик онкологічних захворювань

Ваше здоров'я / Новини
941
0
Непереносимість лактози знижує ризик онкологічних захворювань

Дослідники з Університету Лунда виявили: у людей, нездатних засвоювати лактозу (вуглевод, що міститься в молоці і молочних продуктах), нижчий ризик розвитку раку молочної залози, легень і яєчників, порівняно з іншою частиною населення.
Учені вважають, що причина зниження ризику в дієті, а не в проблемах зі здоров'ям. Так, часте споживання молочних продуктів у Північній Америці та Західній Європі може підвищувати ризик розвитку раку.
У дослідженні взяли участь 22788 осіб з непереносимістю лактози зі Швеції, пише Science World Report. Ризик не був нижчий у братів, сестер і родичів людей, які страждали від непереносимості лактози. Результати не залежали від місця народження і статі.
Дослідники намагаються інтерпретувати результати з обережністю, так як виявлена кореляція не є причинно-наслідковою. Необхідні подальші дослідження, щоб отримати більше інформації. Поки що рано стверджувати, що споживання молока підвищує ризик розвитку раку.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.