Така різна картопля: корисна й отруйна

---
2 577
0
У картоплі міститься 11-25% крохмалю, 2% білка, 0,3% жиру, амінокислоти, мінеральні речовини (калію – 568 міліграмів на 100 грамів сирої маси, фосфору –50 міліграмів).

– Також у кожній сирій бульбі міститься до 3% соланіну (зеленої речовини). Але на світлі вміст соланіну швидко збільшується до 20-40 мг. А вже така кількість цієї речовини може спричинити отруєння,– застерігає академік Анатолій ДЕНИСЕНКО. – Картоплю також використовують у народній медицині:

- підвищений вміст калію покращує обмін речовин;

- свіжий картопляний сік лікує виразку шлунка, гастрити, гіпертонію;

- кашка із червоних бульб лікує екземи, опіки та інші захворювання шкіри;

- шматочки сирої картоплі на скронях знімуть головний біль;

- інгаляції над парою з вареної картоплі продезінфікує порожнину носа й горла;

- запечену несолену картоплю вживають при ниркових, серцевосудинних хворобах тощо.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.