Сир чи кисломолочний сир: що корисніше їсти людям після 50 років

Здоров'я / Їжа
1 151
0


Лікарі рекомендують пацієнтам, старшим за 50 років, включати в раціон багато кисломолочної продукції. Якщо йогурти, то натуральні, без цукру і барвників. Кращими є сир і кисломолочний сир, інформує Ukr.Media.



Але неможливо за день вжити весь спектр кисломолочної продукції, тому виникає питання: чому віддати перевагу?

Дієтологи відповіли на це запитання.

У твердому, напівтвердому сирі більше кальцію і білка, ніж у кисломолочному сирі. Але він навантажує печінку і нирки.

При особливому дієтичному харчуванні перевагу треба надати кисломолочному сиру.

Загалом літнім людям добре б включити до свого раціону м'які та розсільні сири — проміжний варіант. У таких сирах багато кальцію та білка, але в них набагато менше жиру та солі, навантаження на печінку та нирки буде меншим, ніж від твердих видів сиру.

Вони мають невисоку жирність, 15-20%, тоді як у звичайних сирах жиру міститься приблизно 45-50%.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.