Ці солодощі знизять рівень холестерину в крові: від якої смакоти не варто відмовлятися

Здоров'я / Їжа
107 399
0


Деякі десерти можуть бути корисними для здоров'я, тому їх не можна виключати з раціону.

За словами гастроентерологів, не варто відмовлятися від зефіру, пастили та мармеладу на фруктово-ягідному пюре, інформує Ukr.Media.



Ці солодощі містять пектин. Низка досліджень доводить, що цей компонент може знижувати рівень "поганого" холестерину в крові — приблизно на 3-7%.

Найкориснішими пектинами, за словами медиків, є цитрусовий і яблучний. При цьому лікарі звернули увагу, що в перерахованих вище солодощах не повинно бути цукру.

Так, із користю для здоров'я на день можна з'їдати до 100 г пастили та до 30 г зефіру, зазначили гастроентерологи. А ось цукерки, випічку та інші солодкі продукти не слід вживати щодня, інакше можна заробити різні захворювання, включно з діабетом та ожирінням.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.