Чи можна їсти шкірку від сала — відповідь вас здивує

Здоров'я / Їжа
1 253
0


Любителі сала часто дискутують, чи дійсно шкірка сала корисна і чи її безпечно вживати.

Всупереч поширеній думці, шкірку від сала можна вживати в їжу, інформує Ukr.Media.



У багатьох культурах шкірку використовують для приготування смачних та неординарних страв. Щоправда, для цього продукт зазвичай потребує додаткової обробки (варіння, смаження або запікання).

Шкірка сала містить більше сполучної тканини, ніж саме сало. У ній знаходяться вітаміни групи B, вітамін E та певні мінерали (фосфор, кальцій, калій). Однак, їхня кількість залежить від умов годівлі тварини.

Варто ураховувати, що шкірка сала зазвичай виконує захисну функцію для тварини, а тому може містити більше тривких матеріалів (кератин, колаген), які роблять її жорсткою.

Хоча шкірка сала може бути корисною, вона є тяжкою для травлення. Від вживання цього продукту краще відмовитися людям з захворювання ШКТ, проблемами з печінкою, з серцево-судинними захворюваннями.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.