Що підсилює почуття голоду

Новини світу / Новини
1 568
0
Що підсилює почуття голоду

Фруктоза підштовхує до прийому їжі.

У новому дослідженні взяли участь 24 людини. Добровольцям дали напої, підсолоджені глюкозою або фруктозою. Потім учасникам показали фотографії калорійної їжі і запитали, наскільки вони голодні. Також фахівці просканували мозок добровольців.

Учасники, які випили напій з фруктозою, відчували більш сильне відчуття голоду.

Крім того, при погляді на фотографії їжі у них сильніше підвищувалася активність у орбітофронтальній і зоровій корі головного мозку порівняно з тими добровольцями, яким дали напій з глюкозою.

До того ж, після фруктози рівень інсуліну в плазмі зростав не так сильно, як після прийому глюкози.

Дослідники пропонували добровольцям вибрати між грошовою винагородою і їжею. Учасники, які випили напій з фруктозою, частіше відмовлялися від грошей на користь їжі.

За словами фахівців, глюкоза сприяє виникненню почуття ситості, а фруктоза - ні. Тому через прийом фруктози підвищується суб'єктивна цінність калорійних продуктів. Це підштовхує людей до прийому їжі.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.