DataLife Engine > Новини > Чому дорожча їжа смачніша

Чому дорожча їжа смачніша

Чому дорожча їжа смачніша

Через переїдання їжа викликає менше задоволення.

Науковці виявили, що дорожча їжа смакує людям більше, аніж дешева. Для того, щоб отримати такі результати було проведене спеціальне дослідження.

Для того, щоб перевірити гіпотезі про те, що дорожча їжа смакує людям більше науковці залучили до свого експерименту шеф-кухарів італійських ресторанів.

Для усіх учасників експерименту були приготовані швецькі столи вартістю 4 долари та 8 доларів. У результаті добровольці оцінили стіл за 8 доларів краше, ніж стіл за 4 долари, хоча страви на обох столах були однаковими.

Ті учасники, які вживали їжу з швецького столу за 4 долари скаржились на переїдання частіше, ніж ті, які вживали їжу за 8 доларів. Через переїдання їжа викликає все менше і менше задоволення.

У результаті експерименту науковці дійшли до висновку, що людина їстиме ту їжу, яку їй пропонують. Проте якщо вона знатиме ціну за продукт, то дорожчий з них видаватиметься їй смачнішим.



Повернутися назад