Медики закликають частіше їсти спаржу
Спаржа – один із найкорисніших продуктів, кажуть дієтологи.
Дослідження показали: спаржа має протизапальні властивості, містить вітаміни С, Е, бета-каротин, цинк, селен і марганець, антиоксидант глутатіон, що складається з трьох амінокислот (глутамінової кислоти, гліцину, цистеїну).
Також спаржа працює як діуретик завдяки вмісту амінокислоти – аспарагина. Вона виводить надлишки рідини і солі. Тому спаржа показана людям із високим тиском і хворобами серця. Ще вона зміцнює кістки – потрібно їсти спаржу мінімум двічі на тиждень – це сприяє нормальному згортанню крові.
Антиоксиданти, які можна знайти в спаржі, допомагають організму позбутися вільних радикалів, що ушкоджують клітини, що підвищують ризик раку і які спричинюють процеси старіння. До того ж цей продукт бореться зі зниженням когнітивних здібностей – в ньому є сіль фолієвої кислоти.
Повернутися назад