Медичний центр Університету Канзасу виявив зв'язок між споживанням молока і рівнем антиоксиданту глутатіону в мозку літніх здорових людей.
Як зазначає Eurek Alert, молоко корисне не тільки для кісток і м'язів, а й для мозку. Вчені розпитали 60 добровольців про дієту, а потім просканували їхній мозок.
Так, добровольці, нещодавно споживали молоко, мали велику концентрацію глутатіону в мозку. Це з'єднання боролося з окислювальним стресом і пошкодженнями, що відбуваються внаслідок впливу реактивних сполук, які виробляються під час метаболічних процесів у мозку.
Окислювальний стрес, як відомо, стоїть за багатьма захворюваннями, включаючи хвороби Альцгеймера і Паркінсона. Дієтологи рекомендують щодня споживати три порції молочних продуктів. І добровольці, які більшою мірою відповідають цим рекомендаціям, мали вищий рівень глутатіону в мозку.