Нове дослідження, проведене в Університеті Ольстера, показало: діти тих жінок, які під час вагітності їдять океанську рибу, отримують багато жирних кислот омега-3.
Довго причиною для занепокоєння був вплив ртуті на організм вагітних жінок, які споживають рибу. Однак переваги переважують ризик, передає Diabetes Insider.
Риба багата на жирні кислоти омега-3, сполуки, важливі для розвитку мозку і очей дитини. Крім того, жирні кислоти омега-3 захищають мозок від токсичних сполук ртуті. Людський організм не може виробляти ці кислоти, тому вагітні жінки обов'язково повинні включати рибу в свій раціон. Фахівці радять їм їсти рибу, як мінімум, 12 разів на тиждень.
Дослідники спостерігали приблизно за 1500 вагітних жінок з Республіки Сейшельські острови протягом майже 20 місяців. Там люди їдять рибу в середньому по вісім разів на тиждень, набагато частіше, ніж у більшості інших країн. Жінки, які їли рибу під час вагітності, народжували більше здорових немовлят.
Нещодавно Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США опублікувало звіт, в якому сказано, що риба надзвичайно шкідлива для здоров'я вагітних жінок. Вчені вважають: плюси і мінуси від вживання риби необхідно переглянути.