Надлишок солі в раціоні руйнує нирки

Ваше здоров'я / Новини
837
0
Надлишок солі в раціоні руйнує нирки

Відомо: активне споживання солі шкідливе для здоров'я, особливо для людей з проблемами серцево-судинної системи.
А нове дослідження показало, що сіль впливає безпосередньо на нирки, пише Micrifinance Monitor.
Якщо в середньому людина споживає 4,7 грама солі на день, то цього буде достатньо, щоб підвищити ризик ушкоджень нирок. Іноді пошкодження настільки серйозні, що вимагається проведення діалізу. На щастя, середньостатистичний показник споживання солі – приблизно 2 грами на день.
За словами вчених в особі Ендрю Сміта з Національного університету Ірландії, зміна раціону – проста і не дуже затратна міра, яка дозволить захиститися від проблем зі здоров'ям.
Здійснював також незалежне дослідження Інститут міжнародної охорони здоров'я за участю 544 635 осіб, які проживають в 120 китайських селах. Протягом 18 місяців фахівці стежили за рівнем споживання солі у людей. Було підтверджено: скорочення споживання солі знижує показники надлишку білку в сечі, що призводить до дисфункції нирок, на 33%.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.