Учені знайшли клітини мозку, які відповідають за смак їжі

Ваше здоров'я / Новини
841
0
Учені знайшли клітини мозку, які відповідають за смак їжі

У мозку є особливі нейрони, які відповідають за п'ять смаків – солоний, гіркий, кислий, солодкий та смак білкових продуктів.
Це відкриття пояснює, як людина сприймає смаки, передає BBC з посиланням на Колумбійський університет.
Виявилося, окремі сенсори на язиці, кожен з яких розпізнає свій смак, мають братів-близнюків у мозку. При цьому відомо: кожен з приблизно 80000 смакових сосочків язика здатний розпізнавати весь смаковий спектр. Але особливі клітини в сосочках схильні до визначення окремого смаку. Таким чином працює диференціація.
Коли клітини визначають наявність смакового сигналу, мозку відсилається послання. Аналіз мозку гризунів дозволив виявити, куди йдуть корені зв'язку язика і мозку. Виявилася, цей зв'язок ідеально налаштований. І певні клітини мозку пов'язані з певними клітинами смакових відчуттів на язиці. Раніше ж вважалося, що клітини мозку пов'язані зі смаковими відчуттями в цілому.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.