Кишкові бактерії роблять стейки небезпечними для серця та судин

Ваше здоров'я / Новини
819
0
Кишкові бактерії роблять стейки небезпечними для серця та судин

Попередні дослідження показали, чому червоне м'ясо сприяє розвитку атеросклерозу.
Бактерії в кишечнику перетворюють L-карнітин, поживну речовину, що міститься в червоному м'ясі, на з'єднання під назвою тріметіламін. Він, в свою чергу, стає тріметіламін-N-оксидом (TMAO), який і викликає розвиток атеросклерозу, розповідає Zee News.
Нещодавно дослідники виявили інший метаболіт, гамма-бутиробетаїн, який теж утворюється за участю кишкових бактерій після того, як L-карнітин потрапляє в організм. Він також сприяє розвитку атеросклерозу. Гамма-бутиробетаїн, ймовірно, навіть небезпечніший, тому що його в 1000 разів більше, ніж триметиламіну. Крім того, він може перетворюватися на тріметіламін і TMAO.
Так, відкриття вчених пропонує нові мішені для профілактики атеросклерозу. Ймовірно, при правильному втручанні можна буде запобігти розвитку серцево-судинних захворювань. Це дозволить любителям стейків їсти червоне м'ясо і не турбуватися про своє здоров'я.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.