Відвар жимолості здатен поставити на ноги в разі грипу

Ваше здоров'я / Новини
1 100
0
Відвар жимолості здатен поставити на ноги в разі грипу

Під час заварювання жимолості виділяються молекули, які допомагають боротися з вірусом грипу, пише The Telegraph.
Експерименти з мишами показали: такий напій може бути ефективним проти кількох штамів грипу, які в останні роки нерідко опинялися в центрі уваги лікарів та ЗМІ. В їхньому числі H1N1 і пташиний грип H5N1.
Учені Нанкинського університету порівнюють напій з "пеніциліном для вірусів". Треба сказати, відвар жимолості протягом століть п'ють в Китаї саме в рамках лікування грипу. Пророблене дослідження вперше доводить правильність підходу. Секрет криється в молекулі MIR 2911. Вона проникає в кровообіг і в тканини легенів, пригнічуючи активність вірусу. Відбувається це за рахунок блокування двох генів, які віруси використовують для розмноження.
Отже, відвар знижував смертність від грипу H5N1 серед мишей і запобігав зараженню іншими штамами, включаючи H1N1. Незважаючи на перспективність дослідження, поки що про експерименти на людях не йдеться.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.