Овочі збережуть здоров’я любителів стейків

Ваше здоров'я / Новини
1 289
0
Овочі збережуть здоров’я любителів стейків

Вони допоможуть перетравити м'ясо й запобігти хворобам, що виникають через часте вживання недосмажених стейків, розповідає Prothom Alo.
Учені з Нової Зеландії на прикладі щурів вивчали вплив споживання червоного м'яса й погано перетравлюваних вуглеводів на кишечник.
Виявилося, негативних наслідків можна уникнути, якщо їсти стейки з овочами, що містять волокна, добре піддаються ферментації, наприклад, з картоплею. Вуглеводи, які піддаються ферментації, є майже у всіх фруктах і овочах. Вони для товстої кишки – чудове джерело енергії. Продукти розпаду таких вуглеводів менш небезпечні, ніж продукти розщеплювання білків.
Білки можуть впливати на метаболізм бактерій у кишечнику й, отже, на здоров'я кишечнику. Більшість білків перетравлюється і всмоктується в тонкому кишечнику. Неперетравлені білки досягають товстої кишки, і в результаті їхньої ферментації можуть утворюватися потенційно небезпечні сполуки.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.