Копчений лосось, вирощений на фермах у Шотландії, містить більше жиру, ніж піца, показало дослідження.
Також у продуктах цього типу можна знайти утричі більше жиру, ніж у рибі, яка росла в диких умовах, пише The Telegraph.
Взагалі ж у лососеві міститься омега-3 жирна кислота, яка корисна для здоров'я. Жирну рибу слід їсти мінімум раз на тиждень. Але лосось, вирощений у неволі, набирає вагу, перебуваючи в обмежених умовах. Це "овоч" серед риб. Підсумок – накопичення великої кількості жиру. Так, у піці "Маргарита" міститься 6,4 грама жиру на 100 грамів ваги, а ось в копченому лососі – приблизно 9,9-14 грамів. У дикому лососеві – 3,2 грама.
Експерти закликають людей, які стежать за своєю вагою, уникати продуктів з лосося, вирощеного в неволі. Він може приховувати в собі зайві калорії і жир. При цьому в такій рибі мало жирної кислоти омега-3. Тобто "мінуси" переважують можливі "плюси". Хоча в теорії в штучно вирощеній рибі повинно бути більше кислоти через високий відсоток жирності.