Вчені виявили безпосередній зв'язок між температурою в будинку і ризиком розвитку ожиріння у людини.
Низька температура провокує утворення бурої жирової тканини в організмі. Бурий жир бере участь у розщепленні білого жиру. У теплих умовах кількість бурого жиру знижується, пише WebDM, це може стати одним з факторів ожиріння. Дані вдалося підтвердити в ході дослідження на базі Медичного дослідницького інституту Гарван (Австралія). Доктор Пол Лі зібрав здорових добровольців і помістив їх у різні температурні умови. Вдень люди займалися звичними справами, температурний режим діяв лише ввечері. Дослідження тривало 4 місяці, протягом яких температура змінювалася.
У перший місяць температура становила 22 градуси, у другий – 19 градусів, в третій – 22 градуси, четвертий – 27 градусів. За результатами дослідження, низька температура збільшувала кількість бурого жиру в організмі добровольців. При високій температурі даний показник зменшувався. Нейтральна температура не чинила жодного ефекту на бурий жировий прошарок. Відзначимо, найбільш виражені зміни реєструвалися у добровольців із спочатку високими показниками бурого жиру в організмі. Дослідники вважають, отримана інформація буде корисна діабетикам і людям з ожирінням.