Вчені довели, що ці рецептори роблять свій внесок у загальну тривалість життя людини, пише The Times of India. Дані були встановлені під час експерименту із плодовими мушками. Якщо відключити смакові рецептори, то можливий контроль тривалості життя комах. Вчені підтвердили припущення: гіркі продукти знижують тривалість життя, а солодкі збільшують цей показник. Дуже важливий показник – розпізнавання смаку води. Якщо мушка не могла розпізнати цей смак, вона жила на 43% довше, ніж зазвичай.
Дані, отримані в рамках дослідження, доводять вплив сенсорного сприйняття на здоров’я, розповідає Скотт Плетчер з Університету Мічигану. Втрата смаку провокує перебудову організму. Тіло починає адаптуватися до відчуття браку інформації й життєво важливих речовин. У підсумку змінюється вибір продуктів харчування й поведінка організму.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам
зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.