У більшості випадків це звичайний цукор. За надлишку глюкози в організмі швидко утворюється жирова тканина, збільшується ризик розвитку цукрового діабету, хвороб серця й судин. Учені відзначають: навіть жири небезпечні не так сильно, як вуглеводи. Дані довели німецькі вчені майже 100 років тому. Інтерес до жирів почався в 50-х роках, коли лікарі вперше спробували скласти ідеальне співвідношення трьох поживних речовин. Відтоді норми змінюються. Зараз, наприклад, людина споживає на 25% більше вуглеводів, ніж 40-50 років тому.
Розглянемо ситуацію із заміною жирів вуглеводами. Знежирений соус для салату "Цезар" містить у своєму складі в 12 разів більше вуглеводів, ніж стандартний соус. Знежирений сир "Філадельфія" – удвічі більше цукру, ніж традиційна версія. У кафе "Старбакс" популярністю користується бананово-шоколадний кекс, який є справжньою вуглеводної бомбою. В одній порції кексу міститься 50 грамів цукру.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам
зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.