Які овочі та зелень псують зуби

Ваше здоров'я / Новини
1 462
0
Які овочі та зелень псують зуби

Покуштувавши соте з баклажанів або лечо з перцем, неодмінно почистіть зуби.

Стоматологи довели, що ризик карієсу підвищується навіть від дуже корисних продуктів! Це стосується овочів, які, як нам відомо, корисні для здоров'я.

Фахівці Європейської стоматологічної асоціації назвали кілька овочів, які сприяють розвитку карієсу і подразнення ясен.

Причому негативний вплив їх ферментів і кислот (наприклад, щавлевої, яблучної і янтарної) на зубну емаль не залежить від того, в якому вигляді будуть ці овочі - в смаженому, печеному або відвареному.

Отже, це:

►баклажани;

►паприка;

►болгарський перець;

►щавель;

►патисони;

►спаржа;

►кабачки.

Вчені аніскільки не применшують корисності цих овочів (в них є вітамін С, фолієва кислота, вітамін А, пектини, клітковина, магній, калій і багато інших дуже потрібних речовин).

Але радять, покуштувавши, приміром, соте з баклажанів або лечо з перцем, неодмінно гарненько прополоскати рот, а краще - почистити зуби.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.