Цей овоч допомагає схуднути та уникнути хронічних хвороб: додайте його в раціон

новини / Здоров'я
1 893
0

Овочі обов'язково мають бути у раціоні кожної людини. Зокрема, огірки містять велику кількість вітамінів, мінералів і покращують смак салатів. Вони мають ще цілу низку переваг для здоров'я, про які мало хто знає.

Про це повідомляє Intelligentliving.



Скільки калорій

Огірки багаті на життєво важливі вітаміни та мінерали. З 300 г огірків можна отримати: 11 г вуглеводів, 2 г клітковини та білка, 0 г жиру.

В огірках є вітамін К, С, калій, марганець та магній.

Таким чином, споживання стандартної порції забезпечить близько третини поживних речовин.

Огірки потрібно вживати неочищеними, щоб максимізувати їхню поживну цінність. Клітковина та кілька вітамінів і мінералів містяться в шкірці.

В огірках багато антиоксидантів

Фахівці кажуть, що антиоксиданти запобігають окисленню, хімічному процесу, в результаті якого утворюються вільні радикали. Ці небезпечні вільні радикали можуть накопичуватися та стати причиною різних хронічних захворювань.

Також вони містять дубильні речовини та флавоноїди, два хімічні класи, які добре борються з небезпечними вільними радикалами.

Огірки зволожують організм

Для метаболізму та фізичної активності вода необхідна, а в огірках її дуже багато. Такий овоч допомагає збільшувати гідратацію (утримання води в організмі).

Вживання огірків може зволожити тіло вдвічі ефективніше, ніж одна склянка води після інтенсивного тренування.

Як огірки допомагають схуднути

Огірки є низькокалорійними, в 300 г міститься лише 45 калорій. Тому можна споживати багато огірків, не набираючи вагу.

Вживання їжі з високим вмістом води та низьким вмістом калорій повʼязане із значним зниженням маси тіла.

Підтримують роботу кишківника

Огірки можуть підтримувати нормальну роботу кишківника через високий вміст води. Також достатня кількість води в організм допоможе уникнути закрепів.

Огірки також містять клітковину, яка допомагає контролювати перистальтику кишківника.

Кому не можна їсти огірки

Не варто їсти цей овоч при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, зокрема при загостренні виразки та гастриті, адже це може завершитись підвищенням кислотності шлунка й здуттям живота.

Також овоч містить калій, який може порушити кислотно-лужний баланс та спровокувати розвиток гіперкаліємії. Це хвороба, що може спричиняти проблеми у роботі нирок чи проблеми з серцево-судинною системою.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.