5 популярних продуктів, які не можна мити перед приготуванням

новини
1 280
0

Існує думка, що продукти перед приготуванням обов'язково потрібно ретельно промивати. Однак, в деяких випадках, такі дії можуть принести більше шкоди, ніж користі. Главред розібрався, які продукти не можна мити перед приготуванням.

Про те, які продукти варто тримати подалі від мікрохвильової печі, читайте в нашому матеріалі: Топ-5 продуктів, які категорично не можна підігрівати в мікрохвильовці, пише Главред.



Фахівці в області харчування і медики одноголосно прийшли до висновку, що миття деяких популярних продуктів може не тільки не видалити хвороботворні бактерії, але і прискорити їх поширення на кухонних поверхнях. Про це повідомляє mashed.com.

Сире м'ясо і курка

Всупереч існуючій в народі думці, що м'ясо і птицю потрібно обов'язково промити перед приготуванням, робити цього ні в якому разі не можна. Вода, якою промивається м'ясо недостатньо тепла, щоб вбити бактерії, але під час процедури промивання яловичини, курки або свинини на кухонні поверхні можуть потрапити мікроби, які провокують розвиток сальмонельозу та інших, небезпечних для здоров'я інфекцій. Перед приготуванням варто просто промокнути м'ясо паперовою серветкою.

Сира риба

Щоб запобігти розвитку харчового отруєння і поширення бактерій на кухонних поверхнях не варто промивати рибу перед приготуванням. Найкраще купувати очищену від нутрощів, а якщо вам доводиться чистити її самостійно, після потрібно ретельно прибрати на кухні і промити всі поверхні з дезінфікуючим засобом.

Гриби

Не варто промивати під проточною водою і гриби. Якщо промити їх відразу після покупки і покласти в холодильник, волога, яку вбере продукт, активізує процеси гниття і він зіпсується швидше. Якщо промивати їх перед приготуванням, гриби можуть увібрати шкідливі речовини з води і втратити свої смакові якості. Найкраще протерти продукт паперовим рушником, а залишки бруду акуратно зрізати ножем.

Яйце

Якщо ви миєте яйця, щоб захистити себе від сальмонельозу, це марно. Небезпечна бактерія може ховатися всередині продукту, а пошкодивши шкаралупу яйця, ви ризикуєте "випустити" її назовні. Це дозволить їй уподобати кухонні поверхні і підвищити ризик харчових розладів.

Фасована зелень

Якщо ви купуєте фасовану в пакети листову зелень для приготування салатів, швидше за все вона вже промита і придатна до вживання в їжу. Промиваючи листові овочі повторно, ви збільшуєте ризик їх зараження хвороботворними бактеріями, які можуть жити на кухонних поверхнях.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.