Чому гаряча кава небезпечна для здоров'я

новини
1 711
0
Чому гаряча кава небезпечна для здоров'я

Більшість людей воліють пити каву гарячою. Але разом з перевищенням оптимальної температури напою підвищується ризик розвитку раку. Тому всім любителям кави перед першим ковтком потрібно почекати близько п'яти хвилин, інформує Ukr.Media.



Річ у тім, що вживання гарячих напоїв, температура яких перевищує 65 градусів за Цельсієм, підвищує ризик розвитку раку стравоходу.

Тому необхідно запам'ятати: свіжозварена кава, налита в чашку, повинна постояти мінімум п'ять хвилин до того моменту, як ви зробите перший ковток. Якщо ви купуєте каву на винос, то перед тим, як почати пити, вам слід охолодити її протягом щонайменше 12 хвилин. Ті, у кого немає часу або просто бажання чекати того моменту, поки кава охолоне, можуть додавати в гарячий напій холодне молоко.

І так, випиту чашку гарячої кави можна порівняти з обгоранням шкіри на сонці.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.