Топ-7 найбільш шкідливих продуктів для зубів

новини / Ваше здоров'я
1 563
0
Топ-7 найбільш шкідливих продуктів для зубів


Якщо у вас надто слабкі та чутливі зуби, варто обмежити у раціоні деякі харчові продукти, які можуть завдати чималої шкоди.

Не варто споживати багато цитрусових, адже їхня кислота пошкоджує зубну емаль, передає Сosmo. Лимонад і газована вода також сприяють роз'їданню емалі, а міцний чай впливає на колір зубів.

До небезпечних для зубів продуктів також належать сухофрукти і насіння. Попри їх корисність для організму, причина шкоди для зубів дуже банальна – вони легко застрягають у мікрощілинах зубів. Через це у ротовій порожнині розмножуються бактерії.

Тверді солодощі (грильяж, іриски, арахісове масло та інше) містять багато цукру та руйнують зуби. Картопляний крохмаль у чипсах у роті розщеплюється на цукор і також руйнує верхній шар зубів.

Через споживання дуже холодної чи дуже гарячої їжі через різкий перепад температур на зубній емалі утворюються видимі тріщини. Тож бережіть свої зуби і споживайте корисну їжу для їхнього здоров'я.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.