Японці створили робота, що розрізняє запахи вина

---
1 236
0
Як передає ІТАР-ТАРС, на відміну від людей, кумедний синьо-білий електронний гуманоїд 60 сантиметрів заввишки розпізнає смак не за допомогою смакових рецепторів, а завдяки інфрачервоному спектроскопу, що дає можливість проаналізувати якість і кількість компонентів продуктів, не відкриваючи упаковку.
Заздалегідь в електронну пам’ять робота закладаються так звані спектри поглинання, які дають можливість точно ідентифікувати харчові продукти та напої. Зіставляючи нову інформацію з наявним каталогом, робот здатний відрізнити, скажімо, "Шардоне" від "Мерло" або "Каберне".
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.