Щавель багатий на вітаміни

---
2 896
0
Щавель уже з’явився на наших грядках, тож можна подумати і про смачні страви з нього, які ще й корисні. Адже щавель покращує травлення, функції печінки і жовчного міхура, заживляє рани і навіть зупиняє кровотечу. Він корисний при малокрів’ї і серцево-судинних хворобах.

Навесні і на початку літа у щавлі переважають яблучна і лимонна кислоти, а у молодих листках – багато вітамінів, особливо С, мінеральних речовин, білків, цукру. Щоправда, спеціалісти на радять зловживати цим овочем – можуть постраждати нирки.

Щавель для приготування перебирають, відривають стебла і промивають у декількох водах. Але не варто викидати корінці молодого щавлю – вони містять у собі багато соку, який додає кислуватого смаку.


весняно-літні страви

Зелений борщ

У м’ясному бульйоні, який кипить, варять картоплю. Через 10 хвилин додають дрібно нарізані щавель і зелень, а потім додають подрібнене варене яйце. Борщ подають зі сметаною.


Начинка для пиріжків

500 г вимитого щавлю подрібнюють, додають 100-150 г цукру і перемішують. Начинка готова. Пиріжки із щавелем мають суничний аромат.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.