
До пароварок додається інструкція з використання, вони мають гарантійний термін використання. Проте треба пам’ятати, що пластмасові ємності дуже нагріваються (парою швидше можна обпектися, ніж окропом) – перш ніж торкнутися до них, одягніть кухонні рукавички. Відкривати кришку також треба від себе, щоби не ошпаритися.
Можна готувати страви одночасно – у нижню тацю (з отворами для пари) кладіть рибу, м’ясо, курку (те, що довше готується), а у верхню (без отворів) – крупи, овочі, можна з соусом. У комплект пароварок входить і підставка для рідини, яка стікатиме з харчів.
Варто знати, що:
- у пароварку не можна ставити заморожені продукти;
- страва приготується одночасно, якщо продукти поріжете на однакові шматки;
- після вимкнення пароварка годину утримуватиме страви гарячими;
- час приготування страви виставляєте на цифровому таймері;
- готувати у пароварці можна овочі (боби, картоплю, шпинат, капусту тощо), м’ясо (яловичину, свинину, курятину), морепродукти (молюски, креветки, омари, філе риби), крупи, і навіть яйця;
- мити пароварку треба холодною (у резервуар налийте гарячу воду з рідиною для посуду, потім прополощіть).