Наші пращури пили пиво з «родзинкою», а ми – пастеризоване

---
3 286
0
Пиво у пет-пляшках

Пиво у такому розфасуванні отримало чималу популярність. Літрові, а згодом і дволітрові пляшки сподобалися споживачеві через компактність – в одному бутлі багато пива. Проте існує думка, що полівінілполіпропілідон, з якого виробляють пет-пляшки, поступово розчиняється і надає пиву неприємного присмаку. Це правда, але лише у тому разі, якщо пиво неправильно зберігати. Якщо довго тримати пиво у такій пляшці за температури вище, ніж кімнатна, воно справді може вступити у хімічну реакцію з матеріалом. Отож, коли купуватимете пиво у пет-пляшках, переконайтеся, що воно не залежане. Але, зважаючи на рівень споживання пива, особливо влітку, це мало ймовірно.

Пиво у банках

Виробники пива у банках запевняють, що таке пиво ретельно захищене від світла, сонячних променів, а отже, краще зберігається і не втрачає свого смаку. Проте любителі хмільного напою помітили, що пиво у бляшанках має металевий присмак. Насправді, це присмак емалі, якою покрито внутрішню поверхню бляшанки. Самі ж банки виготовляють з листової бляхи й алюмінієвих дисків. Експерти також зазначають, що до пива у банках додають стабілізатори і консерванти, щоби воно не псувалося. У нашій країні таке розфасування пива частково набуло поширення. А ось в Америці його полюбляють більше, а у країнах Європи таке пиво виробляють здебільшого для експорту.

Пиво з діжок

Діжки для пива виготовляють з нержавіючої хромовано-нікельованої сталі. Хоча й у цих діжках пиво довго не затримується – любителі випивають його швидко. Всередині діжки майже ідеально гладкі шви, що дозволяє ретельно її очищувати. Крім того, їх зсередини не покривають емаллю і це не спотворює смак справжнього живого пива.

"Живе" пиво

Наші предки пили пиво без фільтрації чи будь-якого очищення. Насправді, це "живий" напій, у якому дріжджі й різноманітні мікроорганізми створюють особливу мікрофлору. Ці мікроорганізми надають неповторного смаку напою і водночас швидко його псують. Тому "живе", непастеризоване і нефільтроване пиво корисне для здоров’я, але воно має майже вдвічі менший термін зберігання. Таке пиво "живе" місяць-два. Воно обов’язково зіпсується, якщо його довго або неправильно зберігати.

Пастеризоване пиво

У гонитві за прибутками, новизною, клієнтами і поділом ринку пивоварні заводи вигадали пастеризацію – подвійну з потрійною фільтрацією, карбонізацію тощо. Під час пастеризації на короткий час – від 3 до 20 хвилин – пиво, вже у тарі, нагрівають до 60-80 градусів. Цим виробники прагнуть зменшити здатність мікроорганізмів розмножуватися. Пастеризація суттєво продовжує життя пива, але притуплює початковий смак. Любителі пива запевняють, що прозоре, очищене пиво значно поступається нефільтрованому користю і смаком. Проте це не означає, що воно несмачне, воно лише позбувається своєї "родзинки".
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
File engine/modules/daynews2.php not found.


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.